arrow_drop_up arrow_drop_down
8 januari 2019 

Wat zijn Backlinks en hoe kom je er aan?

Plus 34 websites om direct (gratis) backlinks te verzamelen 

Backlinks zijn erg belangrijk voor je website en geven Google en andere zoekmachines aan dat er iets interessants op staat. Tenminste, als je het goed doet. Want een backlink van de slager naar de bakker heeft weinig waarde. En daarin maken de zoekmachines tegenwoordig wel onderscheid.

Zie backlinks maar als een spinnenweb waarbij alle draden (links) naar jouw website leiden. Zo zorg je dat je goed gevonden kunt worden. Maar hoe kom je
dan aan backlinks die wel relevant zijn en dus door de zoekmachines als waardevol gezien worden?

Bloggen

Er zijn een aantal manieren. Wanneer je super waardevolle blog artikelen schrijft over jouw vakgebied dan kun je die gaan delen. Voor iedere branche zijn er vaak vele sites die dit soort artikelen plaatsen. In ruil voor een link naar jouw website mogen ze dan je artikel plaatsen. Het is vaak ook slim om in het artikel zelf nog een extra link naar je eigen blog of betreffende dienst op te nemen. Je moet dan natuurlijk wel echt een goed artikel hebben en zelf de baan op gaan om dit geplaatst te krijgen. (Handleiding blog schrijven nodig?)

Reageren op blogs en fora

Je kunt ook reageren op de blog berichten van anderen. Hiermee krijg je wat extra bekendheid en soms klikken mensen door naar jouw pagina om te zien wie je bent en wat je doet. Je moet dan uiteraard wel met een goede reactie komen of een aanvulling op het artikel om mensen weer verder te helpen. Je kunt de link naar je website vaak in je profiel of handtekening opnemen zodat die altijd geplaatst wordt als je reageert.

 

Facebook marketing door JBSeo

Social Media

Door ook hier actief te zijn, zowel op je eigen pagina’s als op berichten van anderen, kun je ook weer verkeer en backlinks verzamelen. Zorg er altijd voor dat je van waarde bent. Door mensen te helpen met je reactie of verwijs ze door naar jouw pagina voor extra advies. Ga dit niet lopen spammen, geef advies en als mensen meer willen weten kun je altijd nog je link delen.

Ga nooit zomaar betalen voor backlinks. Dit is namelijk niet toegestaan tenzij de link een zogenaamde “nofollow” tag krijgt. En daarmee geef je aan dat de zoekmachine de link niet moet volgen. Dan betaal je dus voor niks. Maak je hier misbruik van, dan kun je zelfs helemaal uit de zoekresultaten verwijdert worden.

Je kent ze vast nog wel, websites als startpagina van vroeger. Verzamel websites waarop allemaal links staan naar bedrijven in een bepaalde branche. Hier is niks mis mee en daar wil je dus gebruik van maken. Ondanks dat deze links niet heel zwaar wegen, is het zeker voor een nieuwe website een mooie vliegende start. Heb je geen tijd of zin om dit zelf te doen? Voor een kleine vergoeding meld ik je aan bij deze websites voor een backlink naar jouw website..

Bedrijvenpagina’s

Ik heb een lijst met pagina’s waarop je gratis je link en bedrijfsinformatie kunt plaatsen. Zorg er wel voor dat je niet alleen maar op dit soort sites vermeld wordt. Een goed backlink profiel bevat gevarieerde links.  Zorg dus voor balans en laat anders je backlinks eens checken met een SEO scan.

Check af en toe je backlinks om te zien of ze nog werken

Backlinks verzamelen op bedrijvenpagina’s

Op de volgende pagina’s kun je een gratis vermelding van jouw bedrijf aanvragen. Deze links zijn gecontroleerd bij plaatsing. Je vult je bedrijfsgegevens in en alle andere relevante informatie zoals openingstijden, je branche, parkeergelegenheid, en alles wat belangrijk kan zijn voor een nieuwe klant. Hoe completer je profiel hoe beter het werkt. Heb je geen zin om dit zelf allemaal te doen? Scroll dan snel verder naar onderen voor de oplossing…

 

Google mijn bedrijf

DTG ( de telefoongids)

Facebook

Foursquare

Infobel

Apple Maps

Opendi

Places

Yelp

2findlocal

Cybo

Cyclex

MKB Bedrijvengids

Huckleberry

Wowcity

Qlik.nl

Nederland in Bedrijf

Allebedrijvenin

Dmoz

Openingstijden.nl

Kompass

Europages

Reclamevoorbedrijven

NLbedrijfsvermelding

Thecompanytree

Zoomla

Hotfrog

Mercuriusgids

Youropi

Wielevert

Bedrijfstelefoongids

Bedrijvengids-ned

LinkedIn

Twitter

Let op!

Let wel altijd goed op bij je aanmelding. Soms wordt er geprobeerd om je een betaalde vermelding te laten nemen. Dit is niet aan te raden tenzij je echt zeker weet dat het zin heeft voor jouw bedrijf.


acquisitiefraude

Pas ook op voor acquisitiefraude, wordt je gebeld door een vaag bedrijf met een aanbieding voor een bedrijfsvermelding in een blad of website? Hang dan meteen op en ga niet in gesprek. Je kunt bij fraude helpdesk checken of het bedrijf bekend is of het bedrijf hier melden.

Ondernemers zijn een gewild doelwit voor dit soort mensen. Vertrouw je het niet, vermeld je bedrijf er dan ook niet. Je kunt bij MOZ de SPAM score van een domein opzoeken. Je moet hiervoor wel een gratis account aanmaken om vervolgens een beperkt aantal links te kunnen checken.

Voorkomen is beter dan genezen 🙂


Wil je weten hoeveel backlinks jij hebt en hoe jouw website scoort in de zoekresultaten? Vraag dan een SEO Analyse aan. Die verteld je exact hoe je ervoor staat qua vindbaarheid en wat je nog meer kunt doen om dat te verbeteren.

Heb je helemaal geen tijd of zin om je overal je bedrijfsvermelding aan te melden voor een backlink? Dan doe ik dit met alle plezier voor je.

Ik meld  je op alle relevante websites aan om je backlinkprofiel een vliegende start te geven. Je bespaart hiermee al snel enkele uren met aanmelden, bevestigingsmails checken en heel vaak je gegevens invullen. Die tijd kun je beter gebruiken aan kwalitatieve blogs waarmee je waardevolle backlinks kunt verzamelen van relevante pagina’s uit jouw branche.

Na je aanvraag maak ik een overzicht met alle websites waarop we je bedrijf kunnen plaatsen en wat dat gaat kosten. Na jou goedkeuring gaan we direct aan de slag.

Bespaar jezelf uren tijd en een hoop gedoe met aanmelden en bevestiging mailtjes. Besteed het lekker uit, jij kunt je tijd vast beter gebruiken....
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

 

Heb jij nog goede toevoegingen voor de lijst of andere vragen, stel ze in de comments…

Reactie plaatsen

Wil jij de nieuwste blog artikelen in je mailbox ontvangen?

Zodat je dit ook in jouw business kunt toepassen... Meld je dan aan en mis niks

50%
De nieuwste blogartikelen in je mailbox?
Waar mag ik ze naartoe sturen
aanmelden
Your information is safe with us