Case Study: SEO Consultancy

door Jan Boersma | 29 mei, 2024 | Case Study | 0 Reacties

i 3 Inhoud

SEO Consultancy voor een internationale SaaS partij

Als SEO-consultant bij dit internationale project, hebben we een uitgebreid plan ontwikkeld om de nieuwe website snel te laten groeien.
De resultaten spreken voor zich:

resultaten seo-traject met behulp van consultancy.

Total Clicks: 674K
Total Impressions: 19.8M
Average CTR: 3.4%
Average Position: 14.4

Dagelijkse bezoekersaantallen schommelen nu rond de 3000 bezoekers vanuit SEO per dag.

Strategie en Uitvoering

Zoekwoordenonderzoek en Contentplan

We begonnen met een diepgaand zoekwoordenonderzoek. Dit onderzoek vormde de basis voor een gedetailleerd contentplan. Door te begrijpen welke zoekwoorden het meest relevant en waardevol waren voor onze doelgroep, konden we content creëren die echt resoneerde met onze bezoekers.

Blogproductie

Er is ingezet op de productie van 10 tot 16 blogartikelen per maand. Deze consistente (inhouse) contentproductie zorgde voor een constante stroom van nieuwe en relevante inhoud op de website. Dit was essentieel voor het verbeteren van de zichtbaarheid in Google.

Resultaten

De grafiek laat een duidelijke en consistente groei zien vanaf eind januari 2023 tot eind april 2024. We zagen een gestage toename in zowel klikken (blauwe lijn) als vertoningen (paarse lijn). Deze groei is een direct resultaat van onze strategische aanpak en het harde werk van het hele team. Na de March Core Update werd de site geraakt.
We hebben uitgebreid gekeken naar de oorzaak, maar de resultaten die er voor in de plaats waren gekomen waren zeker niet beter.

Er is daarom gekozen aan de E-E-A-T te werken en de artikelen verder niet te veranderen. Ervan uitgaande dat Google een fout had gemaakt en dit wel zou herstellen. Zoals je ziet is dat (gelukkig) ook zo gegaan.

Conclusie

Door het volgen van een goed doordacht zoekwoordenonderzoek, een gestructureerd contentplan en de regelmatige productie van kwalitatieve blogartikelen, heeft deze klant indrukwekkende resultaten behaald. Deze aanpak bewijst dat met de juiste strategie en uitvoering, een nieuwe website snel kan stijgen in de zoekresultaten en aanzienlijke organische groei kan realiseren. Het mooie aan Saas-SEO is dat je kunt inspelen op een enorme hoeveelheid vragen en problemen die de tool oplost.

SEO Copywriter | Founder | + berichten

Gestart met een droom en een online onderneming in 2008, stond ik, net als velen, voor de uitdagingen van de immense digitale wereld. Met passie en ambitie in overvloed, maar zoekend naar richting, ontdekte ik de kracht van SEO. Deze ontdekking werd niet alleen mijn reddingsboei, maar ook mijn roeping. Nu, met SuperSEO, zet ik mijn ervaring en kennis in om anderen hun eigen succesverhaal te laten schrijven.