Wat zijn Citations en waarom kosten foute citations jou omzet?

door Jan Boersma | 10 apr, 2020 | Blog | 0 Reacties

i 3 Inhoud

Citations zijn bedrijfsvermeldingen…

 

Citations zijn dus bedrijfsvermeldingen en erg belangrijk voor jouw Local SEO. Dit zijn dus websites waarop jouw bedrijfsgegevens getoond worden. Denk hierbij aan openingstijden, je adresgegevens en wat je verkoopt of welke diensten je levert. De bekendste bedrijfsvermelding website is waarschijnlijk wel de telefoongids. Maar waarom zijn die vermeldingen belangrijk voor jouw bedrijf?

En waarom kost het je omzet als deze vermeldingen niet kloppen? Dat ga ik je uitleggen aan de hand van deze video. Onder de video vindt je ook de tekst als je meer van lezen houdt.

Het belang van online bedrijfsvermeldingen voor jouw bedrijf

Google had een probleem…

Zo rond het jaar 2000 speelde Google met het idee om bedrijfsgegevens toe te voegen. Maar ze wisten nog niet hoe ze dat het beste konden doen. Want hoe kom je aan die data? Geluk bij een ongeluk, het werd ze zo in hun schoot geworpen. Grote bedrijven zoals de Yellow pages (Yelp), de Amerikaanse telefoongids, begon ook op dat moment met het online zetten van al hun data.

Het enige wat Google hoefde te doen is deze data “scrapen” en in een database te zetten. Daarna konden ze werken aan een systeem om die data ook echt in te zetten bij zoekopdrachten. In 2005 werd daarom Google Maps + Google mijn Bedrijf uitgerold. Hierin kon Google exact de juiste bedrijven laten zien die aansloten bij een zoekopdracht.

Nieuwe problemen

Al snel bleek dat de data die Google hiervoor gebruikte lang niet altijd bleek te kloppen. De gegevens waren verouderd, bijvoorbeeld vanwege verhuizingen. Google mijn  Bedrijf werd daarmee een belangrijke factor om de gegevens die ze van jouw bedrijf hadden te verifiëren. Met een gratis Google mijn Bedrijf profiel kon je zelf namelijk aangeven waar je zit, wat je openingstijden zijn en nog veel meer relevante zaken omtrent je bedrijf.

Zo ziet je Google mijn Bedrijf vermelding eruit

Als je Citations niet kloppen loop je omzet mis

Google wil altijd het beste resultaat tonen, dus hoe zekerder ze zijn dat jouw bedrijfsgevens kloppen hoe groter de kans dat je ook daadwerkelijk vertoond wordt. En als Openingstijden, Yelp en de Telefoongids allemaal andere openingstijden of adressen van jou bevatten, dan weten ze dus nooit zeker of jij wel het beste resultaat bent.

Dit bepaalt zelfs voor 10% jouw positie in de lokale zoekresultaten! Je kunt je dus wel voorstellen dat foute vermeldingen dus ook echt omzet kosten. Want als jouw concurrent aan de overkant van de straat wel zijn Google mijn Bedrijf en andere vermeldingen op orde heeft, zal die getoond worden en je potentiële klant binnenhalen.

Je Google mijn Bedrijf profiel is zelfs voor 25% bepalend voor jouw positie in de lokale zoekresultaten.

Heb jij zelf nog nooit citations aangemaakt? Dan is de kans toch groot dat je wel aanwezig bent op deze websites. Jouw bedrijfsgegevens zijn openbaar en dus overal te vinden. De KvK verkocht ze jarenlang zelfs door. Dus de kans dat die gegevens niet meer kloppen is ook behoorlijk groot.

Wil jij je concurrenten verslaan in de zoekresultaten dan is het dus van belang dat je dit op orde brengt. Als je zelf met dit onderdeel van je Local SEO aan de slag wilt vind je hieronder een handig overzicht van de belangrijkste citation websites die Google gebruikt voor jouw rankings.

 

Gratis vermeldingen (citations) op Bedrijvenpagina’s

Ik heb hieronder dus een lijst met pagina’s waarop je gratis je link en bedrijfsinformatie kunt plaatsen. Zorg er wel voor dat je niet alleen maar op dit soort sites vermeld wordt. Een goed backlink profiel bevat gevarieerde links.  Bijvoorbeeld door lokale verenigingen te sponsoren en daarbij vernoemd worden op hun website.  Zorg dus voor balans en laat anders je backlinks eens checken met een SEO scan.

 

Check af en toe je backlinks om te zien of ze nog werken

Citations aanmaken zijn belangrijk voor je local seo en leveren waardevolle backlinks op

Backlinks verzamelen op bedrijvengidsen

Vermeldingen of backlinks van bedrijvengidsen vormen zoals je in de video kunt zien een belangrijk onderdeel van je lokale vindbaarheid. Als je bezig wilt met beter gevonden worden op internet dan is dit daar een belangrijk onderdeel van.

Op de volgende pagina’s kun je een gratis vermelding van jouw bedrijf aanvragen. Deze links zijn gecontroleerd bij plaatsing, maar als er iets niet werkt laat dat dan a.u.b. weten in de reacties onderaan deze pagina.

Je vult op deze websites je bedrijfsgegevens in en alle andere relevante informatie zoals openingstijden, je branche, parkeergelegenheid, en alles wat belangrijk kan zijn voor een nieuwe klant. Hoe completer je profiel, hoe beter het werkt. Om je overal aan te melden ben je circa een ochtend bezig. Heb je geen zin om dit zelf allemaal te doen? Scroll dan helemaal naar onder en laat het ons doen….

 

Google mijn bedrijf

DTG ( de telefoongids)

Facebook

Foursquare

Infobel

Apple Maps

Opendi

Places

Yelp

2findlocal

Cybo

Cyclex

MKB Bedrijvengids

Huckleberry

Nederland in Bedrijf

Allebedrijvenin

Openingstijden.nl

Kompass

Europages

Reclamevoorbedrijven

NLbedrijfsvermelding

Thecompanytree

Zoomla

Hotfrog

Mercuriusgids

Youropi

Wielevert

Bedrijfstelefoongids

Bedrijvengids-ned

LinkedIn

Twitter

Let op!

Let wel altijd goed op bij je aanmelding. Soms wordt er geprobeerd om je een betaalde vermelding te laten nemen. Dit is niet aan te raden, tenzij je echt zeker weet dat het zin heeft voor jouw bedrijf.

Bedrijfsvermeldingen maken liever uitbesteden?

Dat begrijpen we heel goed. Het is rot werk, je doet anders niet dan kopiëren en weer plakken. En maar weer een account aanmaken, bevestigingsmail zoeken, wachtwoord kiezen en wéér alles invullen. Dat kan simpeler!

Ja uitbesteden, zo simpel is het. Wij hebben software die ons hierbij helpt. We brengen al je bedrijfsmeldingen in kaart en passen dit aan waar nodig. Uiteraard maken we ook nieuwe vermeldingen aan bij alle websites die relevant zijn voor jouw bedrijf. Je krijgt vervolgens een mooi rapport, zodat je precies weet waar je allemaal terug te vinden bent.

Wat kost dat?” hoor ik je denken? We regelen het aanmaken en of updaten van je bedrijfsvermeldingen voor een vast bedrag van 150 euro. Dit scheelt je heel wat uren knippen en plakken van je bedrijfsgegevens. Wij maken namens jou de accounts aan waar je altijd toegang tot hebt. Direct bestellen?

Je website beter vindbaar maken in Google

Wist je dat we ook de teksten of blogartikelen op je website kunnen optimaliseren? Want misschien scoort je website nu wel helemaal niet in Google. En dat is natuurlijk zonde.
SEO is belangrijk om aan nieuwe bezoekers en klanten te komen. Hoe eerder je hiermee begint, hoe beter. Heeft je website nu veel te weinig tekst of wil je blogartikelen laten schrijven? Dan kunnen we je daarbij helpen. Bekijk hier alle opties voor seo teksten uitbesteden of optimaliseren.

SEO Copywriter | Founder | + berichten

Gestart met een droom en een online onderneming in 2008, stond ik, net als velen, voor de uitdagingen van de immense digitale wereld. Met passie en ambitie in overvloed, maar zoekend naar richting, ontdekte ik de kracht van SEO. Deze ontdekking werd niet alleen mijn reddingsboei, maar ook mijn roeping. Nu, met SuperSEO, zet ik mijn ervaring en kennis in om anderen hun eigen succesverhaal te laten schrijven.