Verhoog je Conversie met Proofly

door Jan Boersma | 06 dec, 2019 | Blog | 0 Reacties

i 3 Inhoud

Iedereen kent inmiddels de kracht van reviews en beoordelingen. Die worden dan ook prominent getoond pagina’s waar dat er toe doet. Waar je net dat laatste zetje wilt geven om je bezoeker tot aankoop over te laten gaan. Maar er is nog een hele handige tool om sociale bewijskracht te tonen. Zodat ook jouw bezoekers net dat laatste stapje zetten…

Sociale bewijskracht tonen op je website of webshop voor hogere conversie? Gebruik Proofly…

Je bent vast wel eens op een website geweest waarbij een ballonnetje in beeld verschijnt met iets als “er zijn nog 3 personen die deze pagina bekijken”. Vaak zie je dit ook op boeking sites. Het zorgt ook voor druk bij je bezoeker. Als je nu niet boekt, heb je kans dat een ander het doet.

Dit is een behoorlijk sterk effect wat zeker de moeite waard is om te gaan testen. Er zijn verschillende aanbieders van dit soort tools. In dit artikel ga ik je laten zien hoe Proofly dat doet en wat er allemaal mee mogelijk is.

Proofly in de praktijk

Deze tool komt van de makers van FastPages, de snelst ladende landingspagina builder. Iets wat ik vaak gebruik voor klanten wanneer we leads willen verzamelen voor een actie, of een speciaal aanbod hebben wat we willen tonen. Met Fastpages bouw je namelijk eenvoudig een enkele pagina op voor dit soort doeleinden. Niet iedere klant heeft een geschikte website om landingspagina’s mee te maken.  Met deze tool hoef je dus niet perse toegang tot de website van je klant te hebben.

Afijn, we dwalen af…

Sociale bewijskracht is een sterk marketing middel. Als een ander dit goed vind, zal het wel zo zijn. Als er nog 30 mensen deze pagina bekijken, dan is dit wel populair. Het zorgt ook voor een stukje urgentie. We willen de boot niet missen.

Wat doet Proofly dan precies?

Proofly zet op een heel eenvoudige manier een tekstballon in de hoek van je website. De boodschap die daarin vertoond wordt kun je zelf kiezen. Het enige wat je hoeft te doen is een klein stukje code in je website te zetten. De rest stel je allemaal in op het dashboard van je Proofly account.

Je kunt bijvoorbeeld een aanbieding laten zien, een vraag stellen, feedback vragen, social share buttons tonen, bezoekers aantallen teller laten zien of gewoon een welkomstbericht tonen. Er zijn vele mogelijkheden en dus altijd wel een optie die voor je het verschil in conversie gaat maken.

mogelijkheden van proofly

Het is uiteraard afhankelijk van je product of dienst wat voor jouw de beste keuze is.

Wanneer laat Proofly een bericht zien?

De beste timing zorgt voor de hoogste conversie. Wanneer je even rustig een artikel aan het lezen bent is het natuurlijk super irritant als er plots weer een pop up om je oren vliegt. Ook wanneer je net iets wilt bestellen kan die knop afleiden van de actie waar het eigenlijk om draait. Het is dus verstandig even goed na te denken over wat jij met je bericht wilt bereiken.

Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat het bericht alleen bij exit intent getoond wordt. Dat is dus als iemand zijn muisaanwijzer richting het kruisje of de back button brengt. Ze staan op het punt je website te verlaten. Door ze dan een kortingbon te laten zien of iets ander relevants kun je de bezoeker misschien toch verleiden tot die aankoop.

Wat kost Proofly?

Op dit moment zijn er 3 verschillende pricing plans. De eerste optie bied je alle mogelijkheid om eens flink te gaan testen. Dit is namelijk de gratis variant. Je kunt hierbij 1 domein koppelen, 5 notificaties instellen en maximaal 10.000 keer je bericht vertonen.

Heb je veel bezoekers of meerdere websites waarop je dit wilt gebruiken dan kun je kiezen voor een uitgebreider plan. De kosten hiervoor beginnen bij 9 euro per maand voor maximaal 5 verschillende websites.

kosten Proofly pakketten

Is Proofly met iedere website te gebruiken?

Ja, gelukkig is dit eenvoudig in te stellen en te gebruiken bij vrijwel iedere website bouwer. Of je nou WordPress gebruikt en iets wat helemaal op maat is gemaakt. Daarnaast kun je leads verzamelen en koppelen met vrijwel alle grote e-mail marketing programma’s

Proofly is te gebruiken met:

Leadpages – squarespace – ADpage – weebly – Click Funnels – WIX – Shopify – mailchimp – Instapage – woocommerce – WordPress – ActiveCampaign – Fastpages

zapier – websflow – magento – WEBS – salescloud – Hubspot – mailerlite – Aweber – moosend – Webhooks

 

de proofly notificatie

Daarnaast is er ook een handige wordpress plugin waarmee installeren nog makkelijker wordt.

 

Kortom, wil je de conversie op je website (flink) verhogen? Probeer dan zeker deze tool uit en laat hieronder in de reacties weten hoeveel extra conversie Proofly jou heeft bezorgd…

Wil je dit wel gebruiken, maar heb je zelf geen idee hoe je dat doet? Neem dan even contact op en we regelen de installatie en instellingen voor je…

SEO teksten en blogartikelen schrijven uitbesteden? Ook dat verzorgen we graag voor je. Kijk maar eens.

SEO Copywriter | Founder | + berichten

Gestart met een droom en een online onderneming in 2008, stond ik, net als velen, voor de uitdagingen van de immense digitale wereld. Met passie en ambitie in overvloed, maar zoekend naar richting, ontdekte ik de kracht van SEO. Deze ontdekking werd niet alleen mijn reddingsboei, maar ook mijn roeping. Nu, met SuperSEO, zet ik mijn ervaring en kennis in om anderen hun eigen succesverhaal te laten schrijven.