7 onmisbare tools bij jouw online marketing

door Jan Boersma | 09 okt, 2020 | Blog | 0 Reacties

i 3 Inhoud

Soms is het handig als iemand je even op weg helpt. Zo gebruiken we dagelijks een hoop marketing tools die voor jou ook erg handig kunnen zijn. Van SEO tool tot achtergronden van foto’s automatisch verwijderen, hier komen onze software tips…

Onze favoriete SEO tool

SEO tools zijn erg duur. Vaak wel minstens 100 euro per maand. Maar als je alleen je eigen website(s) wilt bijhouden is dat misschien wat veel van het goede.

Met deze SEO tool kun je zelf je zoekposities in Google bijhouden. Zelf je website checken op zaken die een goede vindbaarheid in Google in de weg staan, ontdekken op welke keywords vaak gezocht wordt, zoekwoordenonderzoek en nog veel meer. Met SEranking kun je daarnaast al vanaf slechts €13,80 per maand 250 zoekwoorden wekelijks bijhouden. En exact zien waarop en waarom je concurrenten scoren.

Klik hier voor meer info of een gratis proefperiode van 14 dagen


Zelf een e-book maken? 

Dat doen we veel voor onze klanten om als leadmagnet te gebruiken. Met Designer upload je simpelweg je Word document en in een paar kliks maak je er zo een professioneel e-book van. Ook een blogartikel vanaf je website kun je zo uploaden, in een template gieten en je hebt een e-book. Ook voor studenten om een werkstuk of presentatie op te maken werkt dit super snel en eenvoudig.

Bekijk hier de e-book software.

Automatische (opvolg) mails versturen

Als je een leadmagnet hebt wil je die natuurlijk niet zelf handmatig moeten verzenden naar iedereen die het aanvraagt. Daarvoor heb je “autoresponders”. Maar je kunt er natuurlijk ook je andere mails mee verzenden. Wij gebruiken hiervoor Activecampaign omdat het erg fijn en overzichtelijk werkt.

Activecampaign wordt door verschillende bedrijven “doorverkocht”. Hierdoor heb je dus Nederlandse support en helpdesk. Hoe handig is dat?

Wij kiezen voor de samenwerking met Mailblue, omdat die een uitgebreide kennisbank en helpdesk aanbieden, waarmee iedereen uit de voeten kan om zelf automatische mailfunnels te maken.

Probeer Activecampaign 14 dagen gratis uit via deze link.

Advertenties voor social media opmaken

Als je een leadmagnet hebt gemaakt wil je ook graag dat zoveel mogelijk mensen die downloaden. Daarvoor heb je bijvoorbeeld een advertentie nodig.

Hiervoor gebruiken we 2 tools,

Om mooie afbeeldingen op te maken in precies de juiste formaten gebruiken we Canva.

Om video’s te maken waarbij je kunt kiezen uit handige templates gebruiken we vaak INvideo.

Verkopen met je website zonder eigen webshop

Heb je producten die je wilt verkopen op je website, maar heb je geen webshop module? Of wil je het simpel en overzichtelijk houden?

Dan is PlugandPay perfect voor jouw…

Met PlugandPay krijg je namelijk een platform waarop je fysieke en/of digitale producten kunt aanmaken. Op je eigen website hoef je alleen de link te plaatsen, plugandpay doet de rest. Je krijgt de keuze uit verschillende betaalpagina’s die allemaal geoptimaliseerd zijn voor de hoogste conversie. Ook zie je eenvoudig het conversie percentage en kun je testen a/b met je prijzen.

Deze website maakt gebruik van de plugandPay systemen om onze online seo en marketing trainingen en dergelijke af te rekenen. Het systeem is gekoppeld aan Mollie waardoor je alle betaalmethoden kunt accepteren.

Met Proofly verhoog je de conversie van je website of webshop

Kan jouw conversie wel een boost gebruiken? Dan is Proofly de tool voor jou. Je bent vast weleens op een website geweest waar je een ballonetje in beeld kreeg dat iemand dit product net had gekocht.

Dat kan met deze tool. Je kunt er mee laten zien wat jij wilt en je kunt dit op iedere website toepassen. Ook kun je spin en win acties, contact verzoeken of kortingen laten zien.

Bekijk Proofly en verhoog de conversie op je website.

Een betere ondernemer worden?

Wil je groeien van vakman naar leider binnen je bedrijf? Dan vind je hier alle stappen die nodig zijn om misbaar te worden in je eigen bedrijf. John en Jeannet hebben mij in het begin stadium ook gecoacht. Ik ben niet opgeleid tot ondernemer en merkte dat ik hierdoor toch wat praktische kennis niet had. Hierdoor bleef ik veel te veel aken doen die groei tegen hielden. Met hun coachingstrajecten krijg je een heldere aanpak waarmee je ieder bedrijf laat groeien. Niet zomaar weer een paar business coaches

Achtergrond van afbeelding automatisch verwijderen?

Ook erg handig, deze tool verwijderd helemaal automatisch de achtergrond van je foto. Zeker voor en webshop is een goede productfoto van levensbelang.
Zelf lopen knippen in ingewikkelde software is dus nergens meer voor nodig. In een resolutie van 400×400 pixels kun je de foto’s gratis downloaden.

Wil je de originele resolutie dan kun je deze downloaden voor slechts €0,99 per foto. Probeer het zelf met Remove Background.

Succes met je nieuwe toolkit. Heb jij nog tips? Deel ze in de reacties hieronder…

SEO Copywriter | Founder | + berichten

Gestart met een droom en een online onderneming in 2008, stond ik, net als velen, voor de uitdagingen van de immense digitale wereld. Met passie en ambitie in overvloed, maar zoekend naar richting, ontdekte ik de kracht van SEO. Deze ontdekking werd niet alleen mijn reddingsboei, maar ook mijn roeping. Nu, met SuperSEO, zet ik mijn ervaring en kennis in om anderen hun eigen succesverhaal te laten schrijven.