10 vragen die je aan je content agency moet stellen. Voor je met ze in zee gaat….

door Jan Boersma | 24 nov, 2021 | Blog | 0 Reacties

i 3 Inhoud

Overweeg je samen te werken met een marketingbureau, maar weet je niet waar te beginnen? Het kiezen van het juiste bureau is cruciaal voor het succes van je bedrijf, maar het kan een uitdagende taak zijn.

Om je te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing, hebben we een lijst samengesteld van de 10 belangrijkste vragen die je moet stellen voordat je met een marketingbureau in zee gaat.

Door deze vragen te stellen, kun je een diepgaand inzicht krijgen in het bureau, hun werkwijze en hoe ze jou kunnen helpen jouw doelen te bereiken.

 

De Top 10 vragen:

  1. Doen jullie ook aan zoekmachine optimalisatie (SEO)?
  2. Hoe gaan jullie ons bedrijf helpen?
  3. Welke resultaten kunnen we verwachten?
  4. Hoe rapporteren jullie dit?
  5. Wat doen we zelf nog?
  6. Welke sectoren specialiseren jullie in?
  7. Hoe wordt het project geleid?
  8. Kun je resultaten van andere klanten laten zien?
  9. Wat voor content gaan jullie voor ons maken?
  10. Welke tools gebruiken jullie hierbij?

met deze seo tips scoort je webshop hoger in google en haal je er meer omzet uit.

Vraag 1: Doen jullie ook aan zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Het is cruciaal te weten of je marketingpartner ook SEO-expertise heeft. Niet elke contentmaker beheerst SEO. Dit is echt wel een aparte tak van sport. SEO vergt uitgebreide kennis, ver voorbij eenvoudige optimalisatie-indicatoren zoals Yoast’s groene bolletjes.

Doet SuperSEO ook aan zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Bij SuperSEO beschouwen we SEO als het fundament van elke sterke contentstrategie. Onze content focust op maximale zichtbaarheid en vindbaarheid. Zonder vindbare teksten bereikt je boodschap niemand—dan is schrijven zinloos. Daarom beschikt SuperSEO over SEO-specialisten, die deze essentiële zichtbaarheid waarborgen.

Jij blijft altijd eigenaar van je websitecontent. Dit in tegenstelling tot social media, waar je ‘volgers’ in feite niet van jou zijn en je ze plotseling kunt verliezen. SuperSEO ziet websitecontent als de basis voor je social media en nieuwsbrieven, die we daarmee verrijken en levendig houden.

Vraag 2: Hoe gaan jullie ons bedrijf helpen?

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar marketinguitbesteding varieert sterk per bureau. Velen bieden standaardpakketten, die niet altijd aansluiten bij jouw unieke behoeften. Het is cruciaal dat de aanpak direct goed is, zonder verrassingen achteraf.

Hoe gaat SuperSEO ons bedrijf helpen?

Bij SuperSEO erkennen we de uniciteit van elke klant. Daarom ontwikkelen we altijd een gepersonaliseerd pakket.

 • Focus je op één specifiek socialmediakanaal, of zijn er meerdere kanalen waarop jouw doelgroep actief is?
 • Is een mailinglijst voor jou van toegevoegde waarde?
 • Hoeveel blogposts zijn nodig om je doelen te behalen?
 • Wat is de huidige staat van je SEO?

Deze punten worden in kaart gebracht tijdens een gezamenlijke sessie, om zo een volledig op maakt gemaakte contentstrategie op te stellen. Of het nu gaat om het ontwerpen van een complete salesfunnel of het leveren van SEO-geoptimaliseerde teksten en blogartikelen. Samen stellen we alles af op jouw specifieke wensen en budget.

Je kunt ervoor kiezen om de uitvoering zelf te doen met onze ondersteuning, of je kunt de gehele contentmarketing aan ons overlaten.

Vraag 3: Welke resultaten kunnen we verwachten?

Het is cruciaal om te begrijpen wat je investering oplevert. Een partner die geen duidelijke resultaten of succesverhalen kan presenteren, roept vragen op over hun betrouwbaarheid.

Welke resultaten kun je verwachten van SuperSEO?

Voorspellingen zijn uitdagend; garanties bieden is lastig. Te veel externe factoren beïnvloeden de resultaten, maar dit betekent niet dat succes uitblijft. Onze ervaring en klantresultaten geven inzicht in effectieve strategieën. Dat we altijd de hoogste kwaliteit leveren is wél een duidelijke garantie die we je geven.

We volgen continu wat werkt: van Google’s voorkeuren tot wat mensen op sociale media willen zien. Echter, de controle over algoritmes van platforms als Google, Facebook (Meta), LinkedIn, Instagram, Pinterest, Twitter, TikTok, en anderen ligt buiten ons bereik. Onverwachte wijzigingen vereisen snelle aanpassingen.

Een garantie op specifieke resultaten is onmogelijk voor iedereen in onze sector. En dat is het eerlijke antwoord op de vraag.

 

Vraag 4: Hoe rapporteren jullie dit?

Zonder vooropgestelde doelen (KPI’s) mis je een duidelijke richting. Dan vaar je een beetje stuurloos rond. En varen is leuk! Maar dan wel graag met een doel. Rapportages kunnen ingewikkeld lijken, maar zijn essentieel voor succes.

Hoe rapporteert SuperSEO dit?

We merkten dat rapportages vaak ongelezen bleven. Dit leidde tot frustraties aan beide kanten. Klanten willen inzicht, zonder lastig jargon. Daarom maken we onze rapporten zo simpel mogelijk.

Om dit te verbeteren, sturen we naast de rapportages ook een schermvideo. Hierin lichten we resultaten toe op een heldere manier. Zo snap je het direct en bekijk je het wanneer het jou uitkomt. Daarnaast plannen we periodiek overleg met je in om te zorgen dat we altijd in contact blijven. Zo weten we precies wat er aan beide kanten speelt

Toch extra uitleg nodig? Een (bel)afspraak is zo gemaakt!

overleg SuperSEO

Vraag 5: Wat moeten wij zelf nog doen?

Ook een belangrijke vraag, wat doen we zelf nog? Leveren jullie ons content zoals foto’s of video aan? Plaatsen jullie de artikelen zelf op jullie website of posten jullie nog op sociale media? Het is essentieel om te weten welk deel van de marketing je zelf in handen houdt. Of het nu gaat om het aanleveren van content of het beheren van je kanalen.

Wat doen we zelf nog als SuperSEO onze Marketing regelt?

Onze pakketten zijn op maat gemaakt, afgestemd op jouw wensen. Wil je zelf actief blijven op sociale media of blogposts plaatsen? Dat is mogelijk. Toch werken wij het efficiëntst met volledig beheer, om fouten te minimaliseren.

We bieden ook training aan jouw team, zodat ze zelf de strategieën kunnen toepassen, met onze begeleiding op vaste momenten.

Vraag 6: Welke sectoren specialiseren jullie in?

Je kunt nu eenmaal niet overal verstand van hebben. Kennis van de sector is belangrijk om de pijnpunten te kennen en verrassingen te voorkomen. Ook weet je dan wat er bij die specifieke doelgroepen wel of niet werkt.

Welke sectoren specialiseert SuperSEO zich in?

Elke sector en doelgroep is uniek, en specialisatie is cruciaal. Onze expertise ligt bij B2B, met een focus op SaaS-bedrijven. We zijn het effectiefst voor bedrijven die oplossingen bieden voor hun doelgroep. Naast B2B-bedrijven helpen we ook webshops en lokale ondernemingen met hun SEO.

Andere sectoren sluiten we niet uit. We staan open voor samenwerking, tenzij we denken dat we niet de meerwaarde kunnen bieden die je zoekt.

Sectoren SuperSEO

Vraag 7: Hoe wordt het project geleid?

Oftewel, wat doen jullie eigenlijk met ons geld? Want daar komt het uiteindelijk op neer, toch? Het is essentieel te weten hoe jouw investering wordt besteed.

Hoe leidt SuperSEO het project?

Communicatie staat centraal. We zorgen dat je altijd op de hoogte bent van wie wat doet, en wanneer. Ons team bestaat uit een content creator, SEO-specialist, en een projectmanager die ook Scrum master is.

Dankzij Scrum, een agile projectmanagementmethode, blijft iedereen op de hoogte van de voortgang en worden obstakels snel aangepakt.

Vraag 8: Welke resultaten hebben jullie voor andere klanten al behaald met hun marketing?

Het is logisch dat je concrete resultaten wilt zien om de potentie voor jouw bedrijf in te schatten. Deze vraag wil je niet overslaan. Al kan het natuurlijk zijn dat een bedrijf net is gestart. Er is dan meer tijd nodig om statistieken te verzamelen. Concrete resultaten zijn dan niet altijd beschikbaar.

Welke resultaten heeft SuperSEO voor andere klanten al behaald met hun marketing?

Via casestudies bieden we inzicht in onze successen. Hoewel sommige gegevens geanonimiseerd zijn om concurrentieredenen, delen we zowel de bereikte resultaten als de strategieën. Zo hebben we voor een klant de bezoekersaantallen met 700% verhoogd door SEO. Deze cijfers worden in context geplaatst, zodat je een helder beeld krijgt van wat we kunnen bereiken.

In onze case studies lees je niet alleen wat we hebben bereikt, maar ook hóe we dat hebben gedaan. En daar haal je exact uit of wij het ideale contentmarketing bureau voor jouw business zijn.

 

 

Vraag 9: Wat voor soorten content gaan jullie voor ons maken?

Een goede vraag om te ontdekken hoe creatief deze content creators zijn. Iedereen kan wel een paar leuke blogartikelen bedenken, maar dan? Hoe raak je nou echt die doelgroep en hoe goed ken je die?

Deze vraag is essentieel om de creativiteit en veelzijdigheid van je contentpartner te peilen.

Welke soorten content gaat SuperSEO voor jullie maken?

Diepgaand begrip van je doelgroep is de sleutel tot succesvolle content. We verdiepen ons grondig in hun wensen, dromen en uitdagingen. Zo creëren we content die écht resoneert met je doelgroep.

We ontwikkelen materiaal voor elke fase van de klantreis, afgestemd op de specifieke behoeften van bekende en nieuwe klanten. Of het nu gaat om video’s, podcasts, foto’s, infographics of slideshows, wij leveren content die jouw doelgroep aanspreekt.

En is je product of dienst zo nieuw of uniek dat er nog niet op wordt gezocht? Dan schakelen we over op ‘demand creation’. Hierbij richten we we vooral op de oplossingen rondom jouw dienst waar wél op wordt gezocht. Uitgebreid doelgroep onderzoek en jullie kennis van de markt is daarbij van groot belang. Samen zorgen we dat het gaat werken.

Vraag 10: Welke software en tools gebruiken jullie?

Een bedrijf dat zegt gespecialiseerd te zijn in SEO, maar geen SEO tools gebruikt is net als een kapper zonder tondeuse 😉 Daarom wil je graag weten welke tools je contentmarketing bureau gebruikt. En uiteraard kun jij profiteren van deze tools en de kennis daarvan bij een samenwerking.

Welke software en tools gebruikt SuperSEO?

Tools maken je leven (en je marketing) een stuk eenvoudiger. Je werkt efficiënter, doelgerichter en dus beter. Ik kan me voorstellen dat sommige tools onbekend zijn en vragen oproepen. Vraag daarom gerust naar meer informatie en uitleg over onze tools.

De tools die we inzetten voor jou als klant zijn onder andere:

 

SEO Copywriter | Founder | + berichten

Gestart met een droom en een online onderneming in 2008, stond ik, net als velen, voor de uitdagingen van de immense digitale wereld. Met passie en ambitie in overvloed, maar zoekend naar richting, ontdekte ik de kracht van SEO. Deze ontdekking werd niet alleen mijn reddingsboei, maar ook mijn roeping. Nu, met SuperSEO, zet ik mijn ervaring en kennis in om anderen hun eigen succesverhaal te laten schrijven.