WAT IS GOOGLE NLP?

← Kennisbank

Artikelen in Wat is Google NLP

google NLP uitleg

NLP is een term die wordt gebruikt binnen de zoekmachine optimalisatie (SEO). De versie van Google NLP staat voor Natural Language Processing wat door Google is uitgevonden om met behulp van een algoritme nog beter te bepalen waar tekst over gaat. NLP is ook een veel gebruikte afkorting voor Neuro Linguïstisch Programmeren. In dat geval heeft de afkorting te maken met hoe wij mensen de wereld om ons heen waarnemen en hoe we daarop reageren.

Wij bedoelen natuurlijk de versie die door Google is bedacht. Het begrijpen van een tekst is voor een computer erg lastig. Woorden begrijpen kunnen ze al langer, maar de context begrijpen is nu dus ook steeds beter mogelijk. Google is eind 2019 begonnen met de BERT update waarna in januari 2020 de volgende grote core update volgde. Samen met BERT bepaalt NLP dus wat er wordt bedoeld met een zin. Dat Google het verschil weet tussen synoniemen als fiets en tweewieler wisten we. 

Maar nu kunnen ze dus diezelfde woorden en de zin waarin ze staan analyseren om te begrijpen wat er staat. Wil je meer weten over Google NLP en hoe je dit kunt gebruiken? Kijk dan even naar dit artikel van SurferSEO.

Uiteraard gebruiken we bij het schrijven van webteksten ook Google NLP om tot het beste resultaat te komen. SEO teksten laten schrijven of je huidige teksten optimaliseren? Bekijk snel de mogelijkheden.