SuperSEO |Local SEO Specialist in Friesland

Jouw bedrijf of winkel bovenaan in Google? Dat levert omzet op

Verbeter zelf je website vindbaarheid met deze seo tips

Lokale SEO is goed voor:

Stijgende bezoekersaantallen op je site én in je winkel of bedrijf

Meer omzet doordat er meer klanten komen en je minder hoeft te adverteren

Meer naamsbekendheid en mond-tot-mond reclame omdat jij bekender wordt

Of wij Jan aanbevelen? Ja! Niet alleen als je een nieuwe website wilt, maar ook als je beter gevonden wilt worden en je marketing door een specialist die je begrijpt wilt laten uitvoeren

Frank Geraedts

Local SEO is voor stenen bedrijven cruciaal

Zoek en gij zult vinden... Een bekende uitspraak die ook nu nog van toepassing is. Het kunstje zit hem in gevonden worden. Met Local SEO krijg jij een Lokaal vindbare website, die bezoekers aantrekt als een magneet. Deze bezoekers zullen niet alleen online jouw bedrijf bezoeken maar ook offline.


Hoe werkt dat Lokale SEO dan?


In deze moderne "altijd aan" wereld loopt iedereen met een telefoon in zijn hand. Vroeger had je ze nog aan je oor, maar bellen doen we steeds minder.


We Googelen, Facebooken, Instagrammen en noem het maar op... 


Stel je eens voor dat je samen met je partner lekker door een winkelcentrum loopt. Jullie zijn even lekker aan het shoppen. Je bent op zoek naar specifieke hardloopschoenen.


Je bent nog niet eerder in deze stad geweest en bent er dus niet bekend. Wat doe je?


  • Juist, Googelen...
Ik wil hoger in Google >>


Je hoeft niet overal bovenaan te staan...

Lokale SEO voor Lokale vindbaarheid

Als eigenaar van een MKB bedrijf kun je denken dat investeren in beter gevonden worden geen zin heeft. En dat is ook zo als je het moet opnemen tegen reuzen als Bol en Amazon.


Maar daarin onderscheid Local SEO zich van "gewone" SEO. Je hoeft het dus niet op te nemen tegen landelijke grootmachten en hun marketing budgetten, maar wel tegen jouw Lokale concurrenten.


Lokale vindbaarheid uit zich in, dat bijvoorbeeld jouw kapperszaak in Leeuwarden niet bovenaan de zoekresultaten hoeft te staan, wanneer iemand in Zwolle kapper intypt in de zoekmachine.

Google vindt local search erg belangrijk

En dat vindt het winkelend publiek ook. Google heeft daarom specifieke "Ranking Factors" om jouw lokale bedrijf op het juiste moment te tonen. Dus als iemand in de omgeving van jouw bedrijf een relevante zoekopdracht doet, moet Google wel exact weten of ze jouw website dan moeten tonen.


En daar zit de kracht van zogenaamde Local SEO. Jij haalt lokale mensen bij je naar binnen die op dat moment een behoefte of probleem hebben waarin jij kunt voorzien. Dat leidt vrijwel altijd naar een verkoop.

Wat houd local SEO dan in?

Net als met "gewone" SEO zorgen we voor extra verkopen door betere online zichtbaarheid in de zoekmachines. We doen dat door ons te richten op jouw werkgebied. Google weet waar vandaan mensen hun zoekopdracht doen. Door daar op in te spelen verbeteren we jouw positie. Dit doen we onder andere door:


  • Aanwezigheid van jouw bedrijf in de regio te vergroten
  • Reviews te gaan verzamelen
  • Bedrijfsvermeldingen aan te maken
  • Content te schrijven met de juiste zoekwoorden
  • Google van de juiste data te voorzien

SEO is een serieuze business

Een webbouwer die zorgt voor groene ballonnetjes in de Yoast plugin is nog geen SEO specialist. Wij begrijpen maar al te goed dat onze werkzaamheden cruciaal zijn voor jouw inkomen als ondernemer. Die taak nemen we dan ook zeer serieus.


Naast werkzaamheden aan jouw website, werken we ook aan de online reputatie van jouw bedrijf. Google baseert zijn data niet alleen maar op wat jij ze vertelt. Er zijn vele signalen (ranking signs) die hierbij een rol spelen. Denk aan bedrijfsvermeldingen, reviews en social media aanwezigheid. Die gaan we allemaal optimaliseren, zodat jij Lokaal beter gevonden wordt.

Mijn website wordt nu goed gevonden, een aantal lokale nummer 1 posities die voor mij belangrijk zijn en veel nieuwe mensen op mijn mailinglijst. Jan is zeer laagdrempelig en goed te bereiken. Ik zou hem zeker aanbevelen omdat hij doet wat hij zegt, betrouwbaar is en veel toepasbare kennis heeft.

Enrico de Krijger

Een SEO specialist van SuperSEO... 

...Is zelf ook ondernemer. We werken met een team van zelfstandig professionals uit Friesland en ver daarbuiten. We beschikken over website bouwers, tekstschrijvers, social media experts en e-mail marketing specialisten. Dus als er naast SEO meer wensen zijn op gebied van online marketing dan hoef je daarvoor niet wéér op zoek te gaan naar de juiste partij.


Als je ons belt krijg je meteen de juiste persoon aan de lijn. Liever even Whatsappen? Ook dat is geen probleem. Spoedvraag of problemen? Dan zijn we er ook in het weekend voor je. Want als je bedrijf stilstaat wil je direct geholpen worden toch?

Beter gevonden worden in Google?

Wacht dan niet langer, neem contact met ons op via deze pagina of bel met Jan voor advies op 0517-220 007
Ben je toevallig in de buurt van het mooie Franeker? Loop dan eens binnen voor een kop koffie en vrijblijvend advies. 


Je vindt ons in bedrijfsverzamelgebouw de Metro, station 9 - SuperSEO Marketing

Onze local SEO aanpak

Na een grondige analyse van jouw website en een uitgebreid zoekwoorden onderzoek, weten we precies wat er moet gebeuren om jouw bedrijf omhoog te krijgen in de zoekresultaten van Google.


* Wat zoeken je klanten en hoe zoeken ze dat?
* Wie is jouw ideale klant en hoe bereiken we die?

* Wie zijn je concurrenten en wat doen ze online?


Alles wordt samengevat in een helder plan van aanpak, met jouw besproken en maandelijks gerapporteerd in een handige video. Zo zie je precies wat er gebeurt én wat het oplevert. Zonder dat je droge rapporten vol vage marketingtermen door moet spitten en dan nog niets wijzer bent.

Voor wie is dit geschikt?

Lokale SEO is niet voor iedereen geschikt...


Onze Local SEO pakketten zijn geschikt voor jouw als jij wilt groeien met je bedrijf. Als jij het type ondernemer bent die doet wat er nodig is om hun bedrijf tot een succes te maken.


We werken specifiek met

  • bedrijven die het belang van "online goed gevonden worden" inzien en daar ook budget voor over hebben
  • met ondernemers die, net als wij, altijd voor het maximale gaan
  • ondernemers die heel goed weten wat ze willen en waar ze naartoe willen. Wij vormen de brug tussen punt A en punt B zodat jij je doelen gaat bereiken


Op die manier is er een duidelijke opdracht. En alleen dan kunnen we ook tot een maximaal resultaat komen. 


Ben jij zo'n ondernemer? Dan kunnen wij je helpen... Plan snel een kennismakingsafspraak in. We komen binnen 1 werkdag bij je terug om te kijken wat we voor jouw bedrijf kunnen doen.

Hoger in Google...

Zorgt dat klanten naar jouw zaak toekomen omdat jij als eerste naar voren komt als ze iets zoeken

Zorgt voor meer omzet, omdat je meer bezoekers krijgt. Op je website maar natuurlijk ook in je zaak.

Zorgt voor meer bekendheid. En dat zorgt weer voor mond-tot-mondreclame. Gratis en voor niks...

Zorgt er ook voor dat je minder aan advertenties hoeft uit te geven. Want ze vinden je zo immers ook.

Zorg dat je stijgt in Google

Heb je nog vragen over Local SEO?

                                       

Local SEO F.A.Q

Wat moet ik zelf doen als ik Local SEO bij jullie afneem?

In principe niks. Wij nemen je alle werk uit handen mbt tot je online zaken. Updates op- en aan je website regelen wij. Aanmaken van data en accounts doen wij. Inrichten van software en metingen, doen wij ook. Schrijven van artikelen, doen onze tekstschrijvers...

Wil je graag iets zelf doen? Dan valt daar altijd een mouw aan te passen.

Hoelang duurt het voor ik beter gevonden wordt in Google?

Dat is lastig om zo te zeggen. Dit hangt er namelijk erg vanaf hoe zichtbaar je nu al bent. Is je website een statisch visitekaartje met nauwelijks tekst? Dan is er wel wat werk nodig. Ben je online al goed vertegenwoordigd? Dan kan het best snel gaan. Gemiddeld zien we na 3 tot 6 maanden dat de verbeteringen effect beginnen te hebben. Na 8 tot 12 maanden zie je ook echt resultaat. Onze offertes hebben daarom ook een minimale looptijd van 6 maanden. Voor het verlopen van de offerte kijken we wat er nodig is om je posities te behouden en maken we daarvoor samen een nieuw plan. Want als je concurrenten zien dat jij opeens bovenaan staat en ze gaan ook flink aan de bak is de kans dat je weer ingehaald wordt natuurlijk erg groot.

Heb je geen zin om op Google te wachten? Dan hebben we voor jouw het SuperSEO pakket. Daarmee gaan we vanaf dag 1 volgas verkeer naar je website sturen. Kijk dan bij https://superseo.nl/superseotraject

Waarom zijn jullie pakketten altijd per maand en niet in 1 keer af te nemen?

Alles wat we doen heeft tijd nodig voor we effect zien. SEO is een spel waarbij je continu moet inspelen op veranderingen. Zo zijn er regelmatig grote update bij Google, maar ook je concurrenten of wereldwijde gebeurtenissen zoals de Corona crisis hebben invloed. We doen daarom voortdurend metingen en spelen vervolgens in op wat we zien gebeuren. Als we alles in 1x op zouden zetten kunnen we nooit het effect meten en bijsturen.

Wat kost een Local SEO Pakket bij jullie?

Dat is niet op voorhand te zeggen. Het hangt af van waar jouw bedrijf nu staat. Moeten we bij 0 beginnen dan is er veel meer (tijd) nodig dan wanneer je al erg goed scoort. Daarom is het belangrijk dat we eerst een goede scan maken van je website. Alleen op die manier kunnen we jouw investering uitrekenen.

Voor welke bedrijven is dit bedoeld?

Local SEO is voor ieder bedrijf met een fysieke "stenen" business. Of je nou een autogarage hebt of kapper bent, schilder of modewinkel. Als jij regionaal werkt en met name ook bezoekers op jouw locatie wilt krijgen of jij mensen in die regio bezoekt, dan is Local SEO geen "Wannahave" maar een "Musthave"...

Ik moet mijn bedrijf nog beginnen, kan ik dan al starten met SEO?

Jazeker, graag zelfs. Als je alles in 1 keer goed doet is dat voor iedereen een stuk makkelijker. Samen met jouw (of onze) website bouwer stemmen we de plannen af en zorgen we dat alles op de juiste manier gebeurt.

Waarschuwing: Ben je zo'n typische starter die van "hot naar her" vliegt, niet weet wat hij wil en ook niet wil doen wat er nodig is, omdat er geen tijd is en je nog zoveel andere dingen moet doen? Maar toch het liefst zoveel mogelijk zelf wil doen om kosten te besparen? Dan kunnen wij je helaas ook niet helpen.

Mag ik zelf mijn blogartikelen schrijven?

Ja hoor, graag. Jij bent de expert. We geven je een lijst met onderwerpen en als jij je aan een strakke planning kunt houden is dat nooit een probleem. Maar in de praktijk zien we vaak dat de planning niet wordt gehaald. Want er komt altijd net even iets tussen. Zo gaat dat bij ondernemers...

Als jij ons geen teksten aanlevert, kunnen wij je website niet verbeteren. Wees dus realistisch als je toch zelf wilt gaan schrijven en laat het anders aan onze tekstschrijvers over. Alleen dan kunnen we tot een maximale prestatie komen.