WAT IS YOUTUBE?

← Kennisbank

YouTube

YouTube is een video streaming dienst opgericht op 15 februari 2005 door drie internetondernemers en staat vandaag de dag in de top 3 van best bezochte websites in de wereld. Het is mogelijk om video’s te uploaden en video’s te bekijken van anderen. Een schatting zegt dat er per dag ongeveer 300.000 nieuwe video’s worden geüpload. YouTube word ook steeds populairder als zijnde een Zoekmachine. Google is de eigenaar van YouTube geworden in 2006.

Ook voor bedrijven wordt YouTube steeds aantrekkelijker. Ze kunnen bijvoorbeeld laten zien hoe het tuinhuis in elkaar gezet word. Je kan er Advertenties laten zien (tegen betaling) en je hebt een groot bereik. Ook zijn er veel onbekende mensen, bekend geworden dankzij YouTube, omdat ze persoonlijke vlogs delen. Vlog staat voor een video weblog. Een soort van dagboek. Waarin bijvoorbeeld wordt gefilmd:

  • wat je aan het doen bent?
  • hoe je een haatrang gebruikt? 
  • een handleiding laat zien hoe je bepaalde software moet gebruiken.

Je kan het tegenwoordig niet meer bedenken of er wordt over gevlogd.

In Nederland is Enzo Knol één van de meest populaire YouTubers. Bedrijven zetten vaak bekende vloggers in om producten of diensten te promoten. Deze bekende vloggers worden ook wel influencers genoemd.