WAT IS YOAST SEO

← Kennisbank

Yoast SEO

Yoast is dé SEO plugin voor WordPress. Het geeft ondersteuning in de Zoekoptimalisatie. Wanneer je hebt bepaald wat jou ‘Focus Keyphrase’ (het zoekwoord waar jij de Focus op wilt leggen) is, dan gaat Yoast voor jou kijken of je jouw zoekterm optimaal gebruikt, voor de vindbaarheid in de Zoekresultaten van jouw tekst. Hier krijg je een SEO Analyse

In een video laat ik je exact zien wat jouw website nodig heeft. Kijk mee over mijn schouder en ga hoger scoren in Google

 van. SEO staat voor Search Engine Optimazation, oftewel: Zoekmachine Optimalisatie; het beter vindbaar maken van jouw website in de Zoekmachine.

In de SEO Analyse worden de volgende onderdelen beoordeeld:

  • het Content. Yoast ziet graag dat je minimaal 300 woord gebruikt voor de inhoud van jouw tekst,
  • Links naar externe webpagina’s of websites. Als een Link niet relevant is, Link dan niet. Je bezoeker vertrekt immers van jou pagina,
  • Focus Keyphrase. Laat het woord altijd terug komen in de eerste alinea, de URL en in de H1 en of H2 koppen. H staat voor Header; de titel boven de alinea.
  • Afbeeldingen. Laat het Focus Zoekwoord terug komen in de naam die je de afbeelding geeft.
  • Meta Description. Verwerk hier je Focus Zoekwoord in en gebruik maximaal 155 tekens om van Yoast een groen bolletje te krijgen.

Yoast werkt met een stoplicht:

  • Groen: is goed,
  • Oranje: heeft nog aandacht nodig,
  • Rood: dan bestaat de kans dat je niet gevonden word op alle onderdelen waarop je beoordeeld word.

Wat je vaak leest is dat gebruikers moeite hebben om alles groen te krijgen. Het belangrijkste is dat je logisch na gaat denken. De plugin is een stukje software. Er gaat nog steeds niet boven het nuchtere verstand.  In de meeste gevallen kan je ook met een aantal oranje bolletjes wel hoger scoren in de Zoekmachine.

De Yoast SEO plugin in bedacht 2010 door Joost de Valk. Vijf jaar lang is het alleen maar beschikbaar geweest voor WordPress. De plugin heette toen: ‘Yoast WordPress SEO’. Daarna gingen ze voor meerdere CMS’s (Content Management Systeem) een plugin ontwikkelen. Vandaar dat de naam ook werd veranderd in Yoast SEO. Eerst was er alleen een gratis versie. Deze werd al snel aangevuld met een premium-versie.