WAT IS WORDPRESS?

← Kennisbank

WordPress

WordPress is één van de beste en populairste Customer Relationship Systems (meer dan 1/3 van alle Nederlandse websites draait op WordPress) en is een systeem om een website te laten draaien. Sinds de opkomst van WordPress en vergelijkbare systemen (bijvoorbeeld Phoenix), is het mogelijk voor veel ondernemers om een website te bouwen. Door middel van plugins (kleine stukjes software)  is het mogelijk om nieuwe toepassingen aan een nieuwe template of bestaande template te voegen.  Een template is een vast sjabloon dat je kan gebruiken voor de opmaak van bijvoorbeeld je website.

Het is tegenwoordig mogelijk om als leek zijnde een website te bouwen. Voorheen werd dit gedaan door programmeurs die een hele code tikten (nu zijn er nog steeds ontelbare programmeurs), maar dankzij WordPress is het een stuk eenvoudiger geworden om een website te lanceren en berichten te posten, zonder al te veel kennis te hebben van de techniek.

Het voordeel van WordPress is dat er telkens weer nieuwe plugins bijkomen. Dit komt door dat ontwikkelaars steeds weer nieuwe plugins bedenken, maken en toevoegen. Veel plugins zijn gratis bij WordPress. Er zijn ook premium varianten. Deze kosten geld maar zijn niet per definitie beter. Als je een gratis plugin wilt aanschaffen zoek dan naar review’s via bijvoorbeeld Google. Dit voorkomt dat de plugin bijvoorbeeld:

  • verouderd is,
  • wel automatisch aanpast aan het formaat scherm (Responsive),
  • de ontwikkelaar geen ondersteuning biedt.