WAT IS EEN WEBSHOP?

← Kennisbank

Webshop

Een Webshop of Webwinkel is een Website met als doel om producten te verkopen aan consumenten of bedrijven. Een Webshop biedt vaak een ruim assortiment aan producten aan en bevat daarom veel Webpagina’s. Binnen de Webshop is het mogelijk om te bladeren tussen de verschillende productgroepen en artikelen. Hierin kan je weer onderscheid maken tussen verschillende specificaties. Je kan artikelen toevoegen aan de online winkelwagen. Afrekenen met je digitale portemonnee (via Ideal, Credit kaart of automatische incasso). 

Een Webshop wordt vaak ingezet als verlengstuk van de fysieke winkel, maar ook zijn er genoeg ondernemers die geen fysieke winkel hebben, maar alleen een Webshop. Je kan hierdoor de producten meestal goedkoper aanbieden omdat je niet met hoge huur kosten zit in de winkelstraat.

Het opzetten van een webshop kan in feite iedereen die verstand heeft van Online en Internet, want ook daar zijn weer speciale programma’s voor. Het succesvol runnen van een goedlopende Webshop vergt weer andere kwaliteiten, zoals kennis op het gebied van Online Marketing.