Interview met Websiteplanet: 4 dingen die ik graag had geweten vóór ik mijn B2B SEO Agency begon

door Jan Boersma | 16 okt, 2024 | Blog | 0 Reacties

i 3 Inhoud

Een interview met Jan Boersma, eigenaar en senior seo-specialist bij SuperSEO met Websiteplanet.com

In dit interview deelt hij de uitdagingen, tips en strategieën die zijn bedrijf hebben gebracht waar het nu is. Van het opzetten van zijn eerste online winkel tot het behalen van miljoenen bezoekers voor hun klanten. Zijn inzichten zijn onmisbaar voor elke ondernemer die wil groeien. Wil je weten welke fouten hij maakte en hoe hij zijn succes verdubbelde? Lees dan snel het artikel…

Website planet Logo

Een les in zichtbaarheid

In 2008 startte ik samen met een vriend een online winkel. Ondanks dat we een sterk product hadden, worstelden we met het aantrekken van klanten. Dit was vóór de tijd van sociale media en viral marketing zoals we die nu kennen. Ik besefte al snel dat een goed product niets waard is als niemand het kan vinden. Vastberaden om dit op te lossen, dook ik diep in de wereld van online marketing, met een focus op SEO.

Ik investeerde meer dan €10.000 in mijn eigen opleiding, een beslissing die niet iedereen begreep, maar die zich dubbel en dwars terugbetaalde. De resultaten lieten niet lang op zich wachten. Onze omzet steeg van enkele honderden euro’s naar duizenden per maand. Deze ervaring legde de basis voor mijn passie en expertise in SEO.

Imponerende resultaten om trots op te zijn

Mijn unieke benadering van SEO heeft geleid tot meerdere successen. Een hoogtepunt voor mij is het helpen van een splinternieuwe website om te groeien naar 674.000 bezoekers in slechts één jaar. Door strategisch te werk te gaan en nauw samen te werken met bestaande teams, heb ik bedrijven laten floreren in competitieve markten.

Vallen en opstaan

Een belangrijke les die ik heb geleerd, is dat je niet alles alleen kunt doen. In mijn beginjaren probeerde ik alle rollen zelf te vervullen. Van design tot contentcreatie en technische implementatie. Dit leidde tot overbelasting en beperkte groei. Het besef dat samenwerking en het bouwen van een sterk team cruciaal zijn, heeft mijn aanpak drastisch veranderd.

Ik benadruk ook het belang van duidelijke doelen. Het aantrekken van verkeer is nutteloos als het niet de juiste doelgroep is. Door me te richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit, zag ik een significante verbetering in conversies en klanttevredenheid.

Snellere groei door focus en keuzes

Voor ondernemers die de overstap maken van freelancer naar agency, wil ik graag mijn inzichten delen. Het uitbesteden van taken en het aannemen van de juiste mensen gaf mij de mogelijkheid om me te concentreren op mijn kernexpertise. Dit was een katalysator voor groei; mijn bedrijf zag de omzet verdubbelen in vier opeenvolgende jaren.

Ik adviseer om tijd te investeren in het trainen van je team en hen onder te dompelen in jouw visie en processen. Dit zorgt voor consistentie en legt een solide basis voor duurzame groei.

De toekomst van SEO en de rol van AI

Met de opkomst van AI en LLM’s zoals ChatGPT verandert het landschap van SEO en contentcreatie. Ik moet toegeven dat deze technologieën bepaalde processen kunnen versnellen, maar ik geloof sterk dat de menselijke touch onmisbaar blijft. Creativiteit, strategisch denken en het vermogen om unieke waarde te bieden zijn factoren die niet eenvoudig door AI kunnen worden nagedaan.

Ik zie AI niet als een bedreiging, maar als een hulpmiddel dat, wanneer correct ingezet, de efficiëntie kan verhogen zonder in te leveren op kwaliteit.

Een onconventionele benadering

Een advies dat ik wil geven, is om in gesprek te gaan met je concurrenten. In plaats van hen alleen als rivalen te zien, moedig ik aan om relaties op te bouwen en kennis te delen. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten, samenwerkingsmogelijkheden en een dieper begrip van de markt.

Door open communicatie kun je niet alleen leren van elkaars successen en fouten, maar ook kansen creëren die anders onopgemerkt zouden blijven.

Conclusie

Mijn reis van een worstelende ondernemer tot een toonaangevende SEO-expert heeft me waardevolle lessen geleerd over doorzettingsvermogen, leergierigheid en samenwerking. Ik hoop dat mijn verhaal je inspireert en dat mijn inzichten je kunnen helpen bij het laten groeien van je eigen bedrijf.

Ben je benieuwd naar meer details over mijn ervaringen en hoe je deze kunt toepassen op jouw onderneming? Lees het volledige interview op websiteplanet.

SEO Copywriter | Founder | + berichten

Gestart met een droom en een online onderneming in 2008, stond ik, net als velen, voor de uitdagingen van de immense digitale wereld. Met passie en ambitie in overvloed, maar zoekend naar richting, ontdekte ik de kracht van SEO. Deze ontdekking werd niet alleen mijn reddingsboei, maar ook mijn roeping. Nu, met SuperSEO, zet ik mijn ervaring en kennis in om anderen hun eigen succesverhaal te laten schrijven.