WAT IS HOTJAR?

← Kennisbank

Hotjar

Hotjar is een online (Gratis of betaalde) service die het gedrag (zoals kijk, klik en scroll) van websites in beeld brengt. Hiermee kun je dus exact zien wat je bezoekers doen. Waar ze op klikken, hoe ver ze scrollen, waar ze afhaken bij het invullen van formulieren nog veel meer.

Hotjar gebruikt verschillende tools zoals:

• een heatmap,
  • bezoekers gedrag analyse,
  • opnames van gebruikerssessies
  • formulieren analyseren zodat het geen conversiekiller wordt,
  • de mogelijkheid om de conversie van je funnel bij te houden.

Hotjar houdt van je bezoeker ook bij:

• welk browser hij gebruikt,
  • het besturingssysteem waarmee wordt gewerkt,
  • de resolutie van de bezoeker,
  • en of je mobile responsive (automatische aanpassing van jou website naar een kleiner of grote scherm) goed verloopt.

Hotjar geeft veel inzichten weg. Uiteraard wordt alles wel geanonimiseerd om aan de GDPR te voldoen, zodat je de informatie niet ziet, zoals persoonlijke gegevens van bezoekers. IP adressen worden sowieso nooit getoond in Hotjar.

Waar het bij Google Analytics gaat om het overzichtelijk maken van verschillende data, is Hotjar niet een vervanger, maar een aanvulling op dit systeem. Hotjar onderscheid zich namelijk met het in kaart brengen van de daadwerkelijke acties van de websitebezoeker, zodat je letterlijk het spoor van de bezoeker ziet.

In dit uitgebreide artikel ontdek je alles over het gebruik van heatmaps en de andere voordelen van Hotjar.

Klik hier als je gratis met Hotjar aan de slag wilt gaan.