WAT IS EEN REVIEW?

← Kennisbank

Reviews

Reviews zijn geschreven, tekstuele aanbevelingen, van consumenten of bedrijven die een bepaald product of dienst waarderen en aanbevelen (of niet aanbevelen) voor potentiële klanten. De klant analyseert zijn ervaringen vanaf de koop tot aan de ingebruikname van het product of dienst.

Een Review word vaak bekrachtigd door een aantal sterren (1 t/m 5) of een cijfer (1 t/m 10). Wat een beoordeling geloofwaardiger maakt is dat er een (voornaam of) achternaam wordt vermeld. Het liefst wil je er ook een foto bij van de klant.

Een review heeft dus een impact op het gedrag van andere kopers en het is een krachtig middel om te gebruiken in je marketingstrategie.  Kijk maar eens naar jezelf; als je naar een, voor jou, nieuw restaurant gaat check je eerst ook altijd even een bepaalde website om te kijken wat je voorgangers van het eten, drinken en de service vonden.

Verwar een Review niet met een Testimonial

Het grote verschil is dat een Testimonial beeld en geluid bevat. Het betreft meestal een video-, of audio opname. Een Testimonial geeft over het algemeen een nog vertrouwder gevoel voor potentiële klanten omdat ze er een beeld bij hebben wie de beoordeling geeft. Vooral voor jouw eigen website is het dus belangrijk om Testimonials te verzamelen.

Zelf eenvoudig reviews verzamelen voor je webshop? Kijk dan hier even naar