WAT IS EEN IP-ADRES?

← Kennisbank

IP-adres

IP betekent Internet Protocol en het is een techniek die gebruikt word om computers met elkaar te laten communiceren. Een IP-adres is als het ware een telefoonnummer voor een computer en laptop, wanneer aangesloten op een netwerk of het internet. Daarmee is te achterhalen waar informatie vandaan komt. Als je thuis achter de computer online bent is het IP-adres meestal te linken aan je internet provider. De internet provider hoort in theorie alleen jouw huis adres te kunnen achterhalen uit jouw IP-adres.  Ook als je met je mobiel online bent gebruik je een eigen IP-adres.

VPN verbinding

Veel mensen zijn gesteld op hun privacy en nemen een VPN verbinding. VPN staat voor Virtual Private Network. Je eigen privé netwerk op het internet. Hieronder een aantal opsommingen van de voordelen van VPN:

• veiliger online doordat de locatie en IP-adres niet herleidbaar is,
  • je wordt beter beschermd tegen vervelende virussen en aanvallen,
  • downloaden gaat anoniem en veilig,
  • veilig inloggen op openbare WIFI-netwerken

Met een beetje googelen zijn er vele aanbieders van een VPN verbinding te vinden, gratis en betaalde versies.